ArThalia
Luni.06.09.2010. 02.32. *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Vă amintesc:

Căutăm moderatori

Pagina principală   Forum   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
collapse

Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Operatorul de ...imagini? ProiecÅ£ionistul?  (Citit de 396 ori)
0 Utilizatori ÅŸi 1 Vizitator pe acest subiect.
Geri LX
administrator
Veteran
*

popularitate: +7/-1
Deconectat Deconectat

« : Miercuri.26.12.2007. 12.25. »

Având în vedere faptul că în tot mai multe spectacole se folosesc proiecţiile video, consideraţi oportună existenţa une categorii profesionale distincte?
Distincte de operarea sunetului şi luminii unui spectacol. Mă refer în special la spectacolele complexe în care cantitatea de intervenţii video, de sunet şi de lumini (manevre) este mare. Şi mă refer atât la partea de creaţie ...tehnică (introducerea imaginilor, mixarea acestora, prelucrarea tehnică a acestora pentru a putea fi folosite,... supervizată de un artist: regizor, scenograf, sau designer. ) cât şi la pertea de execuţie,... de instalare şi utilizare a aparaturii specifice ( computer, videoproiector) şi de operarea propriu zisă, din timpul spectacolului.

« Ultima modificare: Sâmbătă.27.02.2010. 23.06. de către Geri LX » Memorat

Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.
...Chiar şi de convingerile unei majorităţi date de o conjunctură.

Cine nu e de acord cu mine,...nu e obligatoriu împotriva mea!
val3ntin
Nou pe forum
*

popularitate: +0/-0
Deconectat Deconectat

« Răspunde #1 : Sâmbătă.27.02.2010. 21.43. »

Pai din cate stiam eu exista o categorie destul de bine infiripata in afara si mai putin la noi care se ocupa de videoproiectii si mixaj video ( pe langa partea de creatie) si care se numaeste video-jockey aka VJ.

Acum nu stiu, e o parere personala. Cum nu am stiut pana mai ieri de existenta unei categorii profesionale care se numeste "light arhitect" si care se ocupa in general de iluminarea dinamica a diferitelor imobile, cladiri, poduri etc.
un exemplu aici: podul peste Bosfor

<a href="http://www.youtube.com/v/J-mHnrQN5xE&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/J-mHnrQN5xE&rel=0</a>

sau platoul Giseh:

<a href="http://www.youtube.com/v/R9Xwd3qR4hc&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/R9Xwd3qR4hc&rel=0</a>
Memorat
Geri LX
administrator
Veteran
*

popularitate: +7/-1
Deconectat Deconectat

« Răspunde #2 : Sâmbătă.27.02.2010. 23.06. »

Ai dreptate val3ntin. Eu ma refeream la ce este la noi.  Wink

Desi un operator video la nivelul de complexitate care se folosete la noi in multe spectacole din teatre ar fi pretentios denumit VJ. Dar poate mai bine decat...fara nume Smiley. În general în show biz e corect şi e bine ca se foloseşte.
La noi în unele instituţii a aparut de cativa ani categoria profesionala "operator imagine" si unii considera ca acestia trebuie sa se ocupe de operarea imaginilor video. Ori stim ca operatorul de imagine reprezinta cu totul altceva...daca e sa-i pastram similitudinea cu cinematografia si televiziunea. Iar daca nu, trebuia ales un termen nou sau importat/tradus cel corect din occident. Dar ma rog...asa e la noi, e mai comod sa denumim ambiguu o profesie/incadrare, ca dupa aceea sa putem cere orice de la "profesionistul" respectiv. (de la design de lumini, la prelucrari video, la operare lumini sau video, la altele) Smiley
Memorat

Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.
...Chiar şi de convingerile unei majorităţi date de o conjunctură.

Cine nu e de acord cu mine,...nu e obligatoriu împotriva mea!
val3ntin
Nou pe forum
*

popularitate: +0/-0
Deconectat Deconectat

« Răspunde #3 : Sâmbătă.27.02.2010. 23.41. »

Eh, la noi... La noi predomina nu prostia cat indiferenta.

Nu cred ca vor aparea noi categorii profesionale in domeniu, sau daca vor ajunge influente de prin afara, va trebui sa fie un curent destul de puternic pentru a fi luat in serios de catre stat. Luam exemplul dj-ilor. Desi e plina tara de ei, nu sunt incadrati nicaieri, foarte putini platesc muzica promovata, iar de pierdut au atat compozitorii de muzica cat si d-jii care fac din asta o meserie.

Oricum, exista foarte multe cursuri de specialitate in afara, care intradevar sunt scumpe pentru noi si care produc adevaratii vj ai lumii. De aceea noi la tv nu vedem decat emisiuni cultural-artistice de foarte proasta calitate. Mentionez emisiunile tv deoarece acestea vand. In afara show-urile tv sunt spectacole in toata regula, iar majoritatea dintre dumneavoastra stiu asta. De ce ei pot si noi nu? Simplu... nimeni nu se baga sa faca cursuri de mii de euro doar din pasiune, ca la final sa nu fie tutelati de nici o lege, drept urmare sa nu fie platiti decat ca muncitori necalificati, ca despre valoarea pregatirii lor nu cred ca se poate vorbi de dubii.

E doar o parere.... sa speram ca nu va fi asa.
Memorat
Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

* Åžtiri culturale

- aici propuneţi surse -

• Presă centrală
  • Bucuresti
  • Timisoara

• completaÅ£i lista
    făcând propuneri
    de site-uri

* noutati tehnice

- aici propuneţi surse -

• stiri diverse
  • discutii din forumuri

• completaÅ£i lista
    făcând propuneri
    de site-uri

mini-enciclopedia scenei ÅŸi spectacolului

Participaţi la proiect!

* online recent
    • Dot Vizitatori: 5
    • Dot Ascuns: 0
    • Dot Utilizatori: 0

There aren't any users online.

* ultimele mesaje
    Electroacustica in aer liber de către DJ_CC
    [ Sâmbătă.04.09.2010. 20.42.]

Linkuri utile- sonorizare de către DJ_CC
    [ Sâmbătă.04.09.2010. 20.29.]

Lavalierele şi ...identificarea personajului. de către DJ_CC
    [ Sâmbătă.04.09.2010. 20.07.]

Ordonanţa de Urgenţă 58/2010 (...celor cu venituri din activitati independente) de către Geri LX
    [ Miercuri.01.09.2010. 15.37.]

Noi facilităţi pe forum de către Geri LX
    [ Luni.30.08.2010. 20.54.]

"NOAPTE BUNA, ROMANIA, ORIUNDE TE-AI AFLA !" de către Geri LX
    [ Luni.23.08.2010. 22.56.]

OUG nr. 63/30.06.2010 loveste fara mila institutiile culturale de către melindaagnes
    [ Sâmbătă.24.07.2010. 23.20.]

Lege noua... de către cris
    [ Joi.22.07.2010. 17.43.]

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
    SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
    Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
    Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!