ArThalia
Vineri.10.09.2010. 03.28.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
să te autentifici
sau
să îţi creezi un cont
.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine
codul de activare al contului?
o ora
o zi
o săptamană
o lună
Timp nelimitat
Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi
: Vă amintesc:
Căutăm moderatori
Pagina principală
Forum
Ajutor
Caută
Autentificare
Creează un cont
ArThalia
>
Oglinda Scenei
>
Prima pagină
>
OUG nr. 63/30.06.2010 loveste fara mila institutiile culturale
Pagini: [
1
]
2
In jos
Imprimă
Autor
Subiect: OUG nr. 63/30.06.2010 loveste fara mila institutiile culturale (Citit de 678 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
melindaagnes
Membru
popularitate: +3/-0
Deconectat
«
:
Marţi.13.07.2010. 22.24. »
"În timpul videoconferinţei pe care ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a avut-o cu prefecţii din ţară, primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, invitat să participe la discuţii, a avut o intervenţie în favoarea menţinerii numărului de angajaţi la Filarmonica Banatul, Teatrul German de Stat, Teatrul Maghiar de Stat, Casa de Cultură a Municipiului, care în acest moment se află în subordinea primăriei......
Ciuhandu a afirmat că „nu este normal” ca artiştii care lucrează în aceste instituţii să fie „băgaţi în aceeaşi oală” cu funcţionarii publici.
...Răspunsul lui Blaga a fost unul intransigent: „Intră toţi în normativ. Ştiu că răspunsul este dur, dar asta este”
...În momentul în care Ciuhandu i-a atras atenţia ministrului să nu compare Timişoara cu Aradul, Blaga s-a lansat într-o tiradă dură, după care a concluzionat: „Daţi-i afară!”.
sursa : /
http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/ministrul-blaga-catre-primarul-ciuhandu-dati-i-afara/cn/news-20100713-11144038
La Arad
Eficientizare prin deființare la Filarmonica de Stat din Arad
Filarmonica fredonează "aria restructurării"
..."Corul Filarmonicii arădene este la un pas de a fi desfiinţat. Aproape 50 de persoane, toţi cu studii superioare, vor rămâne fără locuri de muncă. Sala lor de repetiţie s-a transformat în sală pentru nunţi, pentru că aşa a hotărât Primăria Arad. Ordonanţele Guvernului Boc vor duce la desfiinţarea corului, deoarece când e vorba de reduceri
,
brusc coriştii au fost asimilaţi cu funcţionarii publici.
Angajaţii Filarmonicii Arad sunt şocaţi după ce s-au trezit că în sala lor de repetiţii vor fi oficiate nunţi. „Corul a fost evacuat fără nici un avertisment ..."
sursa :
http://www.romanialibera.ro/actualitate/transilvania/filarmonica-fredoneaza-aria-restructurarii-193466.html
Memorat
melindaagnes
Membru
Deconectat
Răspuns: OUG nr. 63/30.06.2010 loveste fara mila institutiile culturale
«
Răspunde #1 :
Marţi.13.07.2010. 22.30. »
Edilul-şef al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi directorii instituţiilor de cultură din subordinea primăriei i-au trimis un memoriu preşedintelui României, Traian Băsescu, prin care cer ca reducerea posturilor din administraţie să nu-i afecteze şi pe angajaţii de la Filarmonica Banatul, Teatrul German, Teatrul Maghiar şi Casa de Cultură, aşa cum se impune de la centru.
Cu alerte de genul " Opriti manelizarea culturii " , " opriti genocidul cultural ", societatea civila incearca din rasputeri salvarea institutiilor culturale...!!!
Memorat
melindaagnes
Membru
Deconectat
«
Răspunde #2 :
Miercuri.14.07.2010. 14.15. »
Jos labele de pe Timişoara!
"Timişoara, care se luptă pentru dreptul de a candida la titlul de „capitală culturală europeană”, ar trebui să se comporte ca o mamă care-şi dă acceptul pentru amputarea mâinilor copiilor săi? Atitudinea primarului Ciuhandu, chiar în plină criză, de a apăra teatrele, este una civică, morală, onestă. Este o probă de curaj. În vremea în care se discută despre reducerile de personal în domeniul vieţii publice, în vreme ce guvernul nu se oboseşte prea tare cu reducerea agenţiilor, şi când Elena Udrea oferă sărmanilor sinistraţi ciocolată şi pantofi cu toc, primarul îşi apără oraşul. Fără acordurile orchestrei Filarmonicii din Timişoara nu ar exista concertele minunate pe care aceasta ni le oferă. Nu ar mai fi spectacole originale, create aici, la Timişoara, fără ca personalul angajat să existe, în această formulă, oricum redusă, de ani de zile. Nu ne foloseşte comparaţia cu Aradul şi nici sporirea animozităţilor între Timişoara şi Arad, în mod fals! Dar nici nu o să acceptăm ca oamenii micului Boc să urle, să ţipe, ca nişte descreieraţi, pentru că demnitatea este mai puternică decât frica. Este deasupra umilinţei pe care o generează, sistematic, gaşca Boc – Băsescu, asupra unui popor uluit. Pentru că asta suntem. Nişte uluiţi care, din vreme în vreme, ne mai revoltăm. Jos labele de pe Timişoara!" (Lia Lucia EPURE)
sursa:
http://www.ciuhandu.ro/ro/stiri/150/primarul-isi-apara-teatrele.htm
Memorat
melindaagnes
Membru
Deconectat
«
Răspunde #3 :
Miercuri.14.07.2010. 18.13. »
"E oficial: Instituţiile de cultură arădene vor fuziona într-o singură entitate tip „cooperativă culturală”. Corul Filarmonicii va fi privatizat, adică conform primarului Falcă „mutat pe fundaţie”. Toate acestea au fost anunţate presei ca o mare bucurie care s-a abătut asupra oraşului Arad. „Cred că bucuria pentru noi şi pentru aceste instituţii este că [...] nu suntem nevoiţi, ca în alte primării din ţară, să dăm afară oamenii de la cultură” a declarat primarul neascunzându-şi fericirea...
"
sursa:
http://newsar.ro/stiri-arad/opiniecinism-falca-ne-cere-sa-ne-bucuram-pentru-cooperativizarea-culturii-aradene
Memorat
ciuli
Membru
Deconectat
«
Răspunde #4 :
Miercuri.14.07.2010. 20.41. »
Aceeaşi fuzionare se pare că va avea loc şi la Ploieşti. O singură entitate -
Direcţia de Cultură
, un singur DIRECTOR
, un singur creier
peste ceea ce vor devenii simple secţii: Dramă, Păpuşi, Estradă şi Filarmonică. Trăim vremuri interesante.
Memorat
melindaagnes
Membru
Deconectat
«
Răspunde #5 :
Joi.15.07.2010. 12.35. »
ciorba de...cultura
Memorat
melindaagnes
Membru
Deconectat
«
Răspunde #6 :
Marţi.20.07.2010. 22.52. »
"Concedieri: directorii teatrelor din Bucureşti nu dau afară actori, ci doar personal auxiliar"
sursa:/
http://www.adevarul.ro/cultura/Cine_mai_sufla_in_teatrele_de_repertoriu_din_Capitala_0_301770335.html
Memorat
Geri LX
administrator
Veteran
popularitate: +7/-1
Deconectat
«
Răspunde #7 :
Miercuri.21.07.2010. 17.16. »
In majoritatea teatrelor pe care le cunosc, (in care am lucrat, in care am colegi cu care am pastrat o relatie cel putin amicala, care au fost la Timisoara, sau teatre in care am fost ca invitati) "personalul tehnic" este mult subdimensionat de ani de zile (in multe cazuri de 12 ani...de cand lucrez eu in domeniu). Cu foarte putine si deloc extraordinare exceptii.
In multe locuri singura explicatie pentru faptul ca acei oameni putini au acceptat niste salarii mizere si o munca dubla sau tripla, ( atat ca efort fizic, dar mai ales ca timp...unii traindu-si practic viata intre zidurile teatrului), poate fi doar pasiunea pentru meserie. Iar acum unii dintre acestia trebuie sa-si puna intrebarea ce vor face pe viitor. Nu am cuvinte sa-mi exprim indignarea!!!
Ce pot sa sper si sa-i sfatuiesc pe aceia care vor ramane fara servici:
In situatia in care teatrele respective nu se vor inchide complet si vor continua sa sustina si sa puna in practica proiecte, probabil ca nu se vor descurca fara serviiciile lor si vor apela la contracte pe prestare de servicii sau externalizare de servicii;
...ii sfatuiesc sa-si vanda scump...pielea. Sa-si pretuiasca munca si sa nu se mai lase calcati in picioare!!!
Sa negocieze la sange orice onorariu avand grija ca acesta sa le acopere si impozitele si contributiile sociale, indiferent ca sunt obligati sau nu sa si le achite. Si, de ce nu... sa-si poata permite si o asigurare privata de sanatate, daca tot muncesc de si-o distrug.
Un sistem care nu da (de ani de zile) 2 bani pe oamenii care isi fac cu drag meseria...nu merita acte de caritate. Nici macar din pasiune! De 20 de ani si pana in prezent, se fura si se arunca miliarde pe apa sambetei in tarisoara asta. Nu va faceti procese de constiinta! Respectati-va munca si respectati-va pe voi insiva!
In toate tarile civilizate si intr-o economie normala, manopera specializata si cunostintele speciale specifice (know how-ul) sunt o parte importanta din realizarea/costurile unui proiect de spectacol. La noi acestea au fost intodeauna nesemnificative (personalul angajat...prost platit dar exploatat). E timpul sa se ajunga la normalitate. E criza? OK...investiti mai putin in aparate si materiale supraevaluate si mai mult in knowhow, domnilor si doamnelor manageri! In oameni! Se mai pot face spectacole si din butaforie, nu doar din materiale 100% realiste si cu ultimele generatii de echipamente. Va garantez ca publicul va intelege si va accepta, daca actul artistic primeaza si are ce vedea. Stiti foarte bine asta.
«
Ultima modificare: Miercuri.21.07.2010. 22.40. de către Geri LX
»
Memorat
Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.
...Chiar şi de convingerile unei majorităţi date de o conjunctură.
Cine nu e de acord cu mine,...
nu
e obligatoriu împotriva mea!
manubulandra
Membru junior
popularitate: +1/-0
Deconectat
«
Răspunde #8 :
Miercuri.21.07.2010. 18.16. »
Ai mare dreptate Geri . Asa stau lucrurile marea majoritate au ramas in teatre din pasiune si au sperat sa se indrepte lucrurile. Dupa ani de zile de sacrificii nu cred ca un tehnician mai poate sta pe un salariu de 600 -800 de lei muncind toata ziua.
Memorat
ciuli
Membru
Deconectat
«
Răspunde #9 :
Miercuri.21.07.2010. 19.32. »
Citat din mesajul lui: manubulandra din Miercuri.21.07.2010. 18.16.
nu cred ca un tehnician mai poate sta pe un salariu de 600 -800 de lei muncind toata ziua.
Nu numai că vor rămâne, se vor ruga la Dumnezeu să-şi păstreze postul. Pe asta se bazează (ştiind foarte bine acest lucru) jigodiile ce conduc această ţară. Este vorba - nu neapărat de lipsa alternativei - de un cumul de factori ce duc spre acest rezultat.
Citat din mesajul lui: Geri LX din Miercuri.21.07.2010. 17.16.
...ii sfatuiesc sa-si vanda scump...pielea. Sa-si pretuiasca munca si sa nu se mai lase calcati in picioare!!!
OK Geri LX! Ai perfectă dreptate dar .... nu toţi cei disponibilizaţi vor fi în poziţia de a impune o astfel de negociere. Ştim toţi cei implicaţi în fenomenul spectacolului că adevăraţii maeştrii sunt într-un număr limitat. Şi am senzaţia că nu vor face parte dintre cei ce vor pleca. Asta dacă până la urmă ... vor pleca. Eu încă mai sper (pentru unii dintre ei) că nu.
Memorat
Geri LX
administrator
Veteran
Deconectat
«
Răspunde #10 :
Miercuri.21.07.2010. 20.11. »
Citat din mesajul lui: ciuli din Miercuri.21.07.2010. 19.32.
Nu numai că vor rămâne, se vor ruga la Dumnezeu să-şi păstreze postul. Pe asta se bazează (ştiind foarte bine acest lucru) jigodiile ce conduc această ţară. Este vorba - nu neapărat de lipsa alternativei - de un cumul de factori ce duc spre acest rezultat.
OK Geri LX! Ai perfectă dreptate dar .... nu toţi cei disponibilizaţi vor fi în poziţia de a impune o astfel de negociere. Ştim toţi cei implicaţi în fenomenul spectacolului că adevăraţii maeştrii sunt într-un număr limitat. Şi am senzaţia că nu vor face parte dintre cei ce vor pleca. Asta dacă până la urmă ... vor pleca. Eu încă mai sper (pentru unii dintre ei) că nu.
Sunt partial de acord cu tine Ciuli. Dar tocmai deprofesionalizarea accentuata din ultimii ani le da un atu si acelora care nu sunt "adevarati maestrii". (Deprofesionalizare petrecuta si sub obladuirea fostilor si actualilor manageri care azi plang cu lacrimi de crocodil. Nu neaparat din reavointa, dar cel putin din indiferenta si incompetenta.).
Sunt multi care, desi nu au inclinatie nativa pentru a deveni "maestrii", isi fac cu constiinciozitate si cat stiu si pot ei mai bine treaba. Si unii stiu si pot suficient (si fara a fi maestri) incat lipsa lor sa se simta (alternativele fiind putine). Cei care nu stiu, nu pot si mai ales nu vor...nu ii luam in calcul. Isi merita soarta.
Cei de care vorbim, (maestri sau nu, dar oameni responsabili si utili) daca vor fi disponibilizati si daca au coloana vertebrala, pot negocia la sange. Acestora ma adresam mai sus.
PS. LX - vine din anglia:
LX department = Lighting effects department = departamentul (compartimentul ro.
) de lumini.
Geri LX = Geri...(ala) de la lumini.
Deci Geri...e suficient.
«
Ultima modificare: Miercuri.21.07.2010. 20.39. de către Geri LX
»
Memorat
Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.
nu
Geri LX
administrator
Veteran
Deconectat
«
Răspunde #11 :
Miercuri.21.07.2010. 21.19. »
Dar hai sa va dau un caz concret, un exemplu concret...(si exemplele similare cred ca sunt in majoritatea teatrelor din tara). Nu voi lua un teatru din Timisoara ca exemplu (desi as putea foarte usor lua teatrele german si maghiar ca exemple) pentru a nu fi acuzat de subiectivism.
Si baietii din Arad imi sunt amici deci obiectiv 100% tot nu sunt
.
Deci...la teatrul (clasic) din Arad...de ani de zile departamentul (
) de lumini e format din 3, sau 4 oameni. Unul este operatorul de imagine creatorul luminilor. Altul operator imagine se ocupa de proiectiile video dar eu ma refer la cei care se ocupa in mod curent numai de luminile de spectacol, de executia acestora. Numai de lumini. 2 oameni. La 2 sali de spectacol. Aceeasi 2 oameni se ocupau (acum am auzit ca de un timp exista electrician de intretinere, daca mai exista) si de intretinerea instalatiei electrice a cladirii (holuri, birouri, cabine, ateliere, magazii, etc).
Sunt zile si saptamani in care acesti 2 oameni lucreaza de dimineata pana seara tarziu. Deficitul de aparate datorat lipsei investitiilor ii obliga sa duca aparate de la o sala la alta pentru a putea face fata cerintelor spectacolelor. Ore suplimentare...nu se pot da ca e criza, si oricum nu acopereau nici pe departe timpul pentrecut in teatru. Ei bine...nu discutam de calitatea profesionala a celor 2. Poate sunt sau poate nu sunt maestrii. Important e ca isi fac treaba cat pot si cat stiu.
Spectacolele s-au jucat.
Vina ca acestia sunt atat de putini o poarta toti managerii care s-au perindat la conducererea teatrului din Arad in ultimii 10 ani cel putin. S-au multumit ca treaba a mers...nu conteaza cum si cu ce sacrificii.
Si acum sa se puna problema disponibilizarii lor, sau a unuia dintre ei?
(nu stiu daca se pune la Arad, e doar un exemplu la indemana)
Iar acestia sa vina pe contract de prestare de servicii pe o suma derizorie???
Vor stii altii care eventual ar veni si pe o suma mai mica...ceea ce au de facut?
Cunosc spectacolele?
Cunosc instalatia?
Cunosc necesarul si aparatele teatrului?
Consola de lumini?
Dureaza de la luni de zile ...pana la ani pentru a forma un om pentru a face de la a la z un spectacol de teatru, fara probleme.
Cei 2 colegi, si altii in situatia lor (din toate meseriile din teatre) sa faca bine si sa devina constienti de atuurile lor! Nu spun ca trebuie sa se imbogateasca. Ci sa fie corect platiti pentru munca depusa, pentru timpul sacrificat si mai ales pentru knowhow, pentru ca stiu ce au de facut si stiu cum sa faca!
Faceti in asa fel incat ...sutul in fund...cei care il veti primi total nemeritat, sa devina ...un pas inainte!
«
Ultima modificare: Miercuri.21.07.2010. 22.42. de către Geri LX
»
Memorat
nu
Pagini: [
1
]
2
In sus
Imprimă
Schimbă forumul:
Selectează o destinaţie:
-----------------------------
Oglinda Scenei
=> Prima pagină
===> Ştiri de primă pagină
===> Comunicate de primă pagină
===> Cronici de primă pagină
===> Diverse subiecte de primă pagină
=> Afiş
=> Foaier
Bufetul online
=> La bufet...
Provocări
=> Diverse Provocări
=> Concursuri sponsorizate
Lumea scenei
=> Avanscena
===> Bursa artistică
=====> Portofolii
===> Masa scriitorilor
===> Taifas regizoral
===> Clubul actorilor
===> Forumul muzical
===> (I)mobilitate în mişcare
===> Cutia magică
===> (a)Critic(a)
===> Impact vizual
===> Şşoapta
=> Scenotehnica
===> Noutati tehnice
===> Publi-shop
===> Bursa tehnică
===> Date tehnice
===> Regia tehnică şi de culise
===> Lumini
===> Sunet
===> Foto, video şi proiecţii
===> LASER-e
===> LED Matrix & multiscreens
===> Efecte speciale
===> Structuri de scenă şi decoruri
===> Recuzită
===> Butaforie
===> Costume
===> Machiaj şi coafură
===> Producţie şi aprovizionare
===> Protecţia muncii
=> Manageriale şi administrative
===> Anunţuri …
===> Management şi organizare
===> Impresariat
===> Resurse umane
===> Marketing
===> Contabilitate, finanţe
===> Gestiune
=> Sindicate şi asociaţii profesionale
===> UNITER
===> USIS
===> FSDC
===> ARTIS
===> CREDIDAM
=> Educaţie
===> Anunţuri ...
===> Wikiscena- discuţii
=> Legislaţie
Blogosfera
=> Redd's Blog
secretariat ArThalia
=> Avizier
=> Sugestii şi sesizări
ArThalia
portal
Calendar evenimente
Septembrie 2010
Lu
Ma
Mi
Jo
Vi
SÃ
Du
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Ştiri culturale
- aici propuneţi surse -
Presă centrală
Bucuresti
Timisoara
completaţi lista
făcând propuneri
de site-uri
noutati tehnice
- aici propuneţi surse -
stiri diverse
discutii din forumuri
completaţi lista
făcând propuneri
de site-uri
wikiscena
mini-enciclopedia scenei şi spectacolului
Participaţi la
proiect
!
online recent
Vizitatori: 5
Ascuns: 0
Utilizatori: 0
There aren't any users online.
ultimele mesaje
Convertor DMX 512 - Rs 232
de către
cristake_criss
[
Ieri
la 12:46]
Electroacustica in aer liber
de către
DJ_CC
[ Sâmbătă.04.09.2010. 20.42.]
Linkuri utile- sonorizare
de către
DJ_CC
[ Sâmbătă.04.09.2010. 20.29.]
Lavalierele şi ...identificarea personajului.
de către
DJ_CC
[ Sâmbătă.04.09.2010. 20.07.]
Ordonanţa de Urgenţă 58/2010 (...celor cu venituri din activitati independente)
de către
Geri LX
[ Miercuri.01.09.2010. 15.37.]
Noi facilităţi pe forum
de către
Geri LX
[ Luni.30.08.2010. 20.54.]
"NOAPTE BUNA, ROMANIA, ORIUNDE TE-AI AFLA !"
de către
Geri LX
[ Luni.23.08.2010. 22.56.]