ArThalia
Miercuri.08.09.2010. 03.55. *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Vă amintesc:

Căutăm moderatori

Pagina principală   Forum   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
collapse

Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Ultima găselniţă: ÅŸtiri proaspete în portal  (Citit de 488 ori)
0 Utilizatori ÅŸi 1 Vizitator pe acest subiect.
Geri LX
administrator
Veteran
*

popularitate: +7/-1
Deconectat Deconectat

« : Joi.12.11.2009. 21.32. »

După cume veÅ£i observa,  sau aÅ£i observat deja, am adăugat o colecÅ£ie de feeduri rss (nu-mi cereÅ£i traducerea ÅŸi explicaÅ£ia Grin) în portal. Astfel că veÅ£i avea acces zilnic la ultimele ÅŸtiri (culturale sau ...pseudoculturale.  Smiley ) de pe siteurile respective.

Am incercat să acopăr o plajă rezonabilă de site-uri cu ştiri interesante.
 Dacă aveÅ£i cunoÅŸtinţă de altele (pe care le folosiÅ£i să vă informaÅ£i), sau preferaÅ£i altele, aÅŸtept cu plăcere sugestiile voastre.
Singura condiţie ar fi ca siteurile respective să ofere acel feed rss,... pentru că altfel nu avem cum să ne conectăm la ele. Dacă nu vă pricepeţi, faceţi sugestia şi verific eu dacă merge sau nu.

Iar dacă consieraţi că vre-unul dintre feedurile de ştiri nu are ce căuta pe arthalia...exprimaţi-vă opinia, ... dacă sunt şi alţi membri în asentimentul dumneavoastră,...uităm că a existat.

Mi-aş dori să avem şi pentru colegii tehnicieni măcar un astfel de feed, cu ştiri tehnice, dar din păcate încă nu avem o revistă românească online, de scenotehnică (nici măcar offline=tipărită) Sad .
 Rămânem cu informaÅ£iile pe care ni le dăm reciproc ÅŸi cu ceea ce reuÅŸim să adunăm în secÅ£iunea scenotehnică ÅŸi în wikiscena.

PS
Dacă simţiţi nevoia să comentaţi vreuna din ştiri...faceţi-o, nu doar pe pagina sursă a ştirii (ziarul respectiv) ci şi aici pe arthalia (sau ...poate doar aici Smiley ) într-o secţiune unde se potriveşte mai bine cu subiectul ştirii, sau comentariului.

PS2
Pentru tehnicieni am adăugat totusi un feed de stiri, chiar dacă din sfera occidentala anglo-saxona. Dar poate ne mai sare în ochi o stire despre vreo jucarie noua. Wink

« Ultima modificare: Vineri.13.11.2009. 11.07. de către Geri LX » Memorat

Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.
...Chiar şi de convingerile unei majorităţi date de o conjunctură.

Cine nu e de acord cu mine,...nu e obligatoriu împotriva mea!
Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #1 : Vineri.13.11.2009. 23.54. »

Încă ceva...după cum veţi constata, pagina portal se va încărca mai greu. Câteva secunde în plus faţă de cum se încărca până acum. Aceasta pentru că trebuie să se conecteze la toate acele site-uri pentru a prelua titlurile.
Dar dacă luăm în considerare timpul pe care l-aţi pierde să intraţi separat pe fiecare din acele site-uri şi să căutaţi ştirile culturale...cred că merită inconvenientul.

Cei care doresc, (sau cei care au o conexiune salabă la internet), cei care nu sunt interesaţi de acele ştiri ci doar de discuţiile de pe forum, pot accesa direct pagina forumului (care se încarcă normal) setând-o ca favorită (bookmark = semn de carte) în browser, ocolind astfel portalul.
Link: http://www.arthalia.ro/index.php?action=forum

În timp vom încerca să triem feedurile şi să lăsăm doar cele care dau spre un conţinut actualizat des şi de calitate. Acuma ele sunt cam de-a valma. Să nu mai vorbim de faptul că unele ştiri sunt...tangente cultural.
Tocmai de aceea vă rog să sugeraţi voi pe care le preferaţi, sau să propuneţi alte surse (site-uri) de noutăţi culturale, (evident legate în special de spectacol ), serioase şi actuale.
« Ultima modificare: Vineri.13.11.2009. 23.57. de către Geri LX » Memorat

Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #2 : Duminică.15.11.2009. 00.03. »

Din păcate, după o zi de probă, trebuie să renunţăm la diversitate în favoarea vitezei. Cu toate acele feeduri active, portalul se încărca mult prea greu pentru a mai fi cât de cât atractiv.
Mai aştept însă sugestiile şi propunerile voastre, poate găsim surse mai bune calitativ,... mai atractive pentru voi.
Memorat

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #3 : Duminică.15.11.2009. 23.06. »

Eşecul acestei încercări, de vă oferi direct în portal o multitudine de ferestre cu titlurile ştirilor culturale preluate din presă şi cu link direct spre acestea, mi-a dat o altă idee pe care o voi expune în alt topic, pentru că diferă substanţial de această încercare,...şi la care vă voi ruga din nou să participaţi.

Am constatat că, din punct de vedere funcţional ceea ce am încercat nu e viabil, ...pagina portal se încărca mult prea greu. Astfel că deocamdată voi lăsa în portal doar 2, 3 feeduri mai generale.

În continuare în acest topic aştept sugestiile voastre pentru surse şi mai bune decât ceea ce voi lăsa în portal, care să conţină astfel de ştiri de o diversitate cât mai mare şi cât mai de calitate.
Atât în ceea ce priveşte ştirile culturale cât şi cele tehnice.
(evident nu va exista o sursă care să le acopere pe ambele, nici nu ne aşteptăm la asta Smiley )

În ceea ce priveşte ideea nouă...voila: Ştiri şi noutăţi direct pe arthalia - proiect şi sugestii
« Ultima modificare: Duminică.15.11.2009. 23.09. de către Geri LX » Memorat

Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

* Åžtiri culturale

- aici propuneţi surse -

• Presă centrală
  • Bucuresti
  • Timisoara

• completaÅ£i lista
    făcând propuneri
    de site-uri

* noutati tehnice

- aici propuneţi surse -

• stiri diverse
  • discutii din forumuri

• completaÅ£i lista
    făcând propuneri
    de site-uri

mini-enciclopedia scenei ÅŸi spectacolului

Participaţi la proiect!

* online recent
    • Dot Vizitatori: 6
    • Dot Ascuns: 0
    • Dot Utilizatori: 0

There aren't any users online.

* ultimele mesaje
    Electroacustica in aer liber de către DJ_CC
    [ Sâmbătă.04.09.2010. 20.42.]

Linkuri utile- sonorizare de către DJ_CC
    [ Sâmbătă.04.09.2010. 20.29.]

Lavalierele şi ...identificarea personajului. de către DJ_CC
    [ Sâmbătă.04.09.2010. 20.07.]

Ordonanţa de Urgenţă 58/2010 (...celor cu venituri din activitati independente) de către Geri LX
    [ Miercuri.01.09.2010. 15.37.]

Noi facilităţi pe forum de către Geri LX
    [ Luni.30.08.2010. 20.54.]

"NOAPTE BUNA, ROMANIA, ORIUNDE TE-AI AFLA !" de către Geri LX
    [ Luni.23.08.2010. 22.56.]

OUG nr. 63/30.06.2010 loveste fara mila institutiile culturale de către melindaagnes
    [ Sâmbătă.24.07.2010. 23.20.]

Lege noua... de către cris
    [ Joi.22.07.2010. 17.43.]

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
    SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
    Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
    Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!