Aşa cum sugeram în mesajul :
Noi facilităţi pe forum, iată că demarez eu acest proiect de realizare a unei mini (cu speranţe de maxi

) enciclopedii de tip wiki.
Precizez ...fără pretenţia şi rigorile unei enciclopedii veritabile, dar care ar putea conţine foarte, foarte multe informaţii utile. (şi în limba română evident)
Cred că mulţi dintre voi sunt familiarizaţi, sau au intrat cel puţin odată pe wikipedia, cea mai vastă enciclopedie online, realizată , ca şi conţinut de informaţie, cu ajutorul voluntarilor şi entuziaştilor.
("wiki" în hawaiană înseamnă "rapid, repede")
Astfel că demarez acest proiect şi
vă invit ca în secţiunile şi categoriile forumului, cele mai apropiate de subiectul pe care doriţi să-l abordaţi, să scrieţi articole informative de tip enciclopedic (şi faceţi precizarea că sunt destinate (şi) wikiscenei,...de exemplu puneţi în titlu "wiki".)
"...Care tratează sistematic termeni de bază (nume comune și proprii), noțiuni din toate domeniile sau dintr-un anumit domeniu de cunoștințe" Citat din DEX.

Dacă articolele sunt completate şi cu imagini e şi mai bine. (chiar recomandat, dar nu obligatoriu

)
Dacă sunt termeni, informaţii şi articole, care nu-şi găsesc locul în categoriile, secţiunile şi subforumurile existente ale forumului, vom crea altele potrivite. Trebuie doar să cereţi.
Aceste articole vor putea fi comentate, completate şi eventual...corectate (prin discuţii) de alţi membri ai forumului, urmând ca, deocamdată eu, (pe viitor poate vor apărea oameni interesaţi să modereze acest proiect), să le pun în pagini de sine stătătoare.
Până când nu vom găsi pe cineva interesat să ne ajute cu editarea prezentării conţinutului acelor pagini , o voi face eu, la un nivel mai primitiv, (în fond, conţinutul este mai important decât aspectul

).
Ce va conţine această enciclopedie?
Tot ceea ce credeţi că ţine de scenă şi spectacol. Informaţii, definiţii şi noţiuni legate de termenii din:
- profesiile artistice care se manifestă...pe scenă, în spectacol. (trecut, prezent şi viitor)
- scenotehnică şi în general din tehnlogiile folosite la scenă şi spectacol. (trecut, prezent şi viitor)
- informaţii despre oamenii care au făcut sau care fac parte din lumea scenei şi spectacolului, artişti, inovatori, personalităţi care merită amintite, etc.
- informaţii despre spectacole antologice, remarcabile...
- etc. ...completaţi şi voi

Åžtiu, e un proiect ÅŸi un domeniu vast.
Dar poate că strângând picătură cu picătură, rând cu rând, pagină cu pagină de informaţie utilă, vom reuşi să strângem suficent cât să ne fim utili unii altora ... celor care caută, sau le sunt utile, informaţiile respective.
În această secţiune
Wikiscena- discuţii vom discuta despre acest proiect şi problemele care vor apărea pe parcurs.
PS
Hmm...cum vi se pare "wikiscena"? Să fie... wikithalia? ...sau altfel?