ArThalia
Miercuri.08.09.2010. 03.18.
Bine ai venit,
Vizitator
. Trebuie
să te autentifici
sau
să îţi creezi un cont
.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine
codul de activare al contului?
o ora
o zi
o săptamană
o lună
Timp nelimitat
Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi
: Vă amintesc:
Căutăm moderatori
Pagina principală
Forum
Ajutor
Caută
Autentificare
Creează un cont
ArThalia
>
secretariat ArThalia
>
Avizier
>
Sondaj vizibilitate forum
Pagini: [
1
]
In jos
Imprimă
Autor
Subiect: Sondaj vizibilitate forum (Citit de 674 ori)
0 Utilizatori ÅŸi 1 Vizitator pe acest subiect.
Geri LX
administrator
Veteran
popularitate: +7/-1
Deconectat
Sondaj vizibilitate forum
«
:
Joi.21.08.2008. 21.16. »
Unele forumuri, din diferite motive, printre care şi crearea unui oarecare comfort pentru membri prin diminuarea expunerii publice a discuţiilor, sunt parţial sau total ascunse vederii vizitatorilor (mai puţin pagina de acces, evident).
Îmi fac datoria să vă propun şi eu un sondaj în aces sens.
V-aţi simţi mai confortabil pe forum, în cazul în care am închide de exemplu accesul pentru vizitatori pe categoria Lumea Thaliei (toate subforumurile)?
Lăsând accesibile şi vizibile doar Bufetul online (Afiş, Foaier, Prima pagină, şi La bufet..) şi Secretariatul Arthalia (Avizier, şi Sugestii..) ?
...Sau alte variante la propunerea voastră...
Dezavantajele ar fi:
- forumurile respective nemaifiind vizibile, nu ar fi indexate de motoarele de căutare (google, yahoo, etc). Ceea ce ar însemna ca, de la puţini la 0 (dacă toate discuţiile ar fi ascunse) noi vizitatori ar ajunge pe forum prin intermediul acestora.
- popularizarea forumului trebuind să se facă exclusiv prin alte mijloace. Verbale, scrise, sau online, etc.
=> mai puţini membri noi care se înscriu pe forum, dacă nu îi încurajează cineva să o facă.
Acest sondaj va rămâne activ iar decizia de blocare a accesului o voi lua în funcţie de votul vostru atunci când o parte categorică (majoritară a membrilor activi ai forumului) îşi vor exprima votul şi când balanţa va trece cu peste două treimi spre o opţiune sau alta.
Astfel că am lăsat şi opţiunea schimbării votului în cazul în care unele argumente, contraargumente, sau diferite motive, vă vor schimba opţiunea.
AÅŸtept votul ÅŸi opiniile voastre...
«
Ultima modificare: Vineri.01.05.2009. 11.55. de către Geri LX
»
Memorat
Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.
...Chiar şi de convingerile unei majorităţi date de o conjunctură.
Cine nu e de acord cu mine,...
nu
e obligatoriu împotriva mea!
Geri LX
administrator
Veteran
Deconectat
Răspuns: Sondaj vizibilitate forum
«
Răspunde #1 :
Vineri.01.05.2009. 11.30. »
Peste câteva luni se împlineşte un an de când am lansat acest sondaj, care nu a trezit interesul niciunui membru al forumului.
(nici un vot exprimat)
De curând a avut loc gala uniter. Constat că nimeni nu a avut, sau nu are, nici o opinie vis a vis de această gală, vis a vis de nominalizări şi de premiile acordate. O opinie pozitivă sau negativă sau un comentariu vis a vis de unul din cele mai importante evenimente din lumea teatrului românesc.
Este o constatare nu un reproÅŸ.
Sunt şi apar tot timpul diferite potenţiale subiecte de discuţie, în lumea spectacolului în general şi a teatrului în special (cum este sau ar putea fi gala uniter) şi care nu trezesc nici o reacţie sau care pur şi simplu nu sunt amintite deloc pe arthalia.
Nu ştiu care ar putea fi motivul sau motivele acestei reţineri de a deschide subiecte, de a exprima opinii şi gânduri... dar unul din motive ar putea fi şi subiectul acestui sondaj,...expunerea publică a forumului.
De aceea vă amintesc de subiectul sondajului şi vă invit să participaţi şi să vă exprimaţi opinia cu menţiunea că am modificat sondajul astfel încât se referă la întregul forum.
Iar acum, pentru o perioadă de probă ( care va rămâne definitivă dacă veţi hotărî astfel) voi restricţiona accesul vizitatorilor la forum. Astfel că doar membrii forumului vor putea citi subiectele discutate.
(Portalul şi titlurile discuţiilor recente, afişate în portal rămân vizibile, dar forumul şi conţinutul topicelor va putea fi accesat doar de către membri)
Aceasta va opri indexarea forumului de către motoarele de căutare (inclusiv google) iar subiectele şi postările noi de pe forum, nu vor mai apărea la căutările internauţilor. Ceea ce va duce la o limitare drastică a vizitatorilor noi care vor ajunge pe paginile forumului prin intermediul motoarelor de căutare.
Practic arthalia va dispare încet încet de pe "harta" internetului iar asta va însemna că vor fi tot mai puţini membri noi ajunşi pe forum ca vizitatori prin intermediul motoarelor de căutare. Practic singurele modalităţi prin care arthalia va "atrage" vizitatori şi membri noi vor fi popularizarea forumului de către ...noi şi voi ...membrii forumului (prin viu grai, prin e-mailuri trimise colegilor şi prietenilor, prin postarea adresei forumului pe alte pagini web, etc.).
Deşi orice administrator al unei pagini web are interesul principal de a atrage vizitatori pentru a creşte astfel ratingul online al paginii administrate, nu acesta este interesul meu şi nu acesta a fost sau este scopul forumului, astfel că eu sunt gata să-mi asum această "invizibilitate" ....dacă va stimula dezvoltarea spiritului comunităţii online şi dorinţa de apartenenţă activă la aceasta a membrilor.
Voi decideţi.
PS.
Nu trebuie să vă exprimaţi opinia dacă nu simţiţi nevoia să o faceţi. Puteţi participa la sondaj (vota) şi fără a vă exprima o opinie în acest topic.
«
Ultima modificare: Vineri.01.05.2009. 12.11. de către Geri LX
»
Memorat
Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.
nu
ciuli
Membru
popularitate: +3/-0
Deconectat
«
Răspunde #2 :
Vineri.01.05.2009. 12.15. »
Punct de vedere PERSONAL:
Decizia de restricţionare a Forumului ar fi absurdă, lipsită de motivaţie şi
sinucigaşă
Am devenit membru al acestui Forum tocmai datorită faptului că intrând întâmplător am descoperit persoane şi discuţii foarte apropiate de zona mea de interes. Dar ... majoritatea decide!
(apropo de ultima propoziţie, sunt total, dar
TOTAL
, împotriva acestei reguli!
Memorat
Geri LX
administrator
Veteran
Deconectat
«
Răspunde #3 :
Vineri.01.05.2009. 12.38. »
Citat din mesajul lui: ciuli din Vineri.01.05.2009. 12.15.
Punct de vedere PERSONAL:
Decizia de restricţionare a Forumului ar fi absurdă, lipsită de motivaţie şi
sinucigaşă
Am devenit membru al acestui Forum tocmai datorită faptului că intrând întâmplător am descoperit persoane şi discuţii foarte apropiate de zona mea de interes. Dar ... majoritatea decide!
(apropo de ultima propoziţie, sunt total, dar
TOTAL
, împotriva acestei reguli!
Un punct de vedere cât se poate de tranşant exprimat.
Mulţumesc ciuli pentru opinia directă şi explicită.
În ceea ce priveşte ultima...nu este o regulă. Pur şi simplu nimeni nu poate fi obligat să-şi exprime o opinie dacă participă la vot. (nu există acestă pârghie printre funcţiile de administrare a forumului.
) Şi nici un acces la lista celor care au votat nu există. Votul este absolut secret...şi pentru mine ca administrator.
Aşa sunt forumurile pe platformă SMF. Democratice.
Cât priveşte absurditatea, lipsa de motivaţie...şi ...sinuciderea...
Nu ştiu, poate nu e chiar aşa, poate dimpotrivă, va amplifica pentru o parte a membrilor senzaţia de apartenenţă la o comunitate, îi va stimula să fie mai activi în exprimarea opiniilor...şi din nou... poate ar avea un efect benefic.
Poate.
Poate nu.
«
Ultima modificare: Vineri.01.05.2009. 13.07. de către Geri LX
»
Memorat
nu
Geri LX
administrator
Veteran
Deconectat
«
Răspunde #4 :
Duminică.03.05.2009. 12.37. »
Pentru că participarea la sondaj este, până în acest moment, destul de redusă (şi deocamdată votul este pentru a păstra forumul deschis vizitatorilor) vă propun ca perioada de probă în care forumul este inaccesibil vizitatorilor să se încheie în 10 Mai.
După această dată, în funcţie de preferinţa voastră, vom redeschide forumul sau îl vom păstra inaccesibil.
Sondajul va rămâne însă deschis şi pe viitor ( nu îl vom păstra vizibil şi în portal, doar în topic.) iar eu voi verifica de 2 ori pe an rezultatele sale. Astfel dacă vreodată o majoritate covârşitoare a membrilor paticipanţi va fi pentru o soluţie diferită vom acţiona în consecinţă.
Va rămâne deschisă şi posibilitatea modificării de către fiecare membru a votului propriu din sondaj (se elimina votul initial si se votează din nou), dacă vreodată va simţi nevoia să o facă.
De asemenea vă propun ca "majoritatea" care va hotărâ, să nu fie o majoritate simplă (50% + 1 din participanţi) pentru că în cazul unui echilibru între cei pro sau contra, linia de demarcaţie ar fi foarte fragilă putându-se schimba de la o zi la alta (şi ar fi absurd să modificăm de la o zi la alta ...vizibilitatea forumului)
Nu putem aplica nici reţeta majorităţii absolute întrucât acesta presupune luarea în calcul a tuturor membrilor înregistraţi ai forumului, ori o parte importantă dintre aceştia nu sunt membri activi.
Astfel că vă propun ca o majoritate formată din minim 70% din participanţii la sondaj, să decidă în numele tuturor.
Deci, revenind, în 10 mai se va încheia perioada de probă iar dacă o majoritate de cel puţin 70% din participanţi nu va decide altfel , voi redeschide accesul vizitatorilor pe forum.
(urmând ca mai apoi în 30.01, 30.06 să acţionăm conform sondajului şi a variantei de majoritate propuse)
Aştept şi în continuare opiniile voastre, inclusiv privitoare la aceste ultime propuneri.
«
Ultima modificare: Duminică.03.05.2009. 13.45. de către Geri LX
»
Memorat
nu
tatavlad
Membru
popularitate: +2/-0
Deconectat
«
Răspunde #5 :
Luni.04.05.2009. 12.19. »
Lasa-l deschis, asta si vrem: sa avem cat mai multi vizitatori, sa se stie ca sunt cativa nebuni care mai cred ca se poate face ceva !!! Cine se teme de ce spune aici, nu va spune nici cand va trebui; nu ne putem baza pe el(ea).
Memorat
Hodo
Moderator global
Membru
popularitate: +4/-0
Deconectat
«
Răspunde #6 :
MarÅ£i.05.05.2009. 07.38. »
Cum facem sa atragem noi membri? Eu am vorbit cu unele persoane, pareau ca stiu despre ce e vorba, dar nu-mi dau seama daca stiau, intr-adevar. Cum nu poti ghici nici daca isi deschid cont.
Unii se cunosc intre ei, altii s-au imprietenit aici, pe unii ii banuiesti...Se nasc apropieri, legaturi, suspiciuni, atacuri, simpatii, conflicte, dar,cel mai important COMUNICARE. Si de asta se plange mai toata lumea ca ar lipsi.
Cate unii sunt "abonati" doar la anumite subiecte, recunosc ca si eu am preferintele mele, mai vizitez si "camerele" celelalte, dar am "specialitatea" mea, zona care ma intereseaza mai mult.
Trag cu ochiul sa vad ce-i mai intereseaza si pe altii, e o lume intreaga aici.
Oricum, ar fi interesant sa ajungem la momentul in care nu am dori sa fim vizitati.Pana atunci am votat
...Nu, desigur, sa nu-mi tradez statutul de Gica-Contra.Prietenii stiu...Si din curiozitate!
Memorat
Hodo
Moderator global
Membru
popularitate: +4/-0
Deconectat
«
Răspunde #7 :
MarÅ£i.05.05.2009. 08.38. »
Scuze, voiam sa spun DA!
Memorat
gupi
administrator
Membru
popularitate: +1/-1
Deconectat
«
Răspunde #8 :
Joi.07.05.2009. 22.20. »
lasati forumul deschis.
eu sunt un vizitator mai rar, dar ma bucur sa vad ca (cel putin in ultim vreme) se inscrie zilnic cineva pe Arthalia.
Ca o sugestie din exterior: de ce nu luati legatura cu alte forumuri si site-uri (internationale), sa cereti acceptul pentru preluarea unor informatii ? Stiri RSS despre scule de iluminat, de exemplu.
Succes in continuare, este unul dintre cele mai interesante proiecte la care am asistat in timp. Nu-l ascundeti.
Memorat
Geri LX
administrator
Veteran
Deconectat
«
Răspunde #9 :
Duminică.10.05.2009. 00.39. »
Gata, am redeschis forumul vizitatorilor.
Mă bucur că aţi participat la acest sondaj şi vă mulţumesc.
Acum decizia voastră este pentru o comunitate deschisă şi transparentă. Dacă pe viitor veţi considera altfel, eu mă voi conforma.
Vă doresc discuţii interesante, placute, sau mai puţin placute, dar folositoare, cu participarea câtor mai mulţi membri şi citite de cât mai mulţi vizitatori.
Memorat
nu
Pagini: [
1
]
In sus
Imprimă
Schimbă forumul:
Selectează o destinaţie:
-----------------------------
Oglinda Scenei
=> Prima pagină
===> Ştiri de primă pagină
===> Comunicate de primă pagină
===> Cronici de primă pagină
===> Diverse subiecte de primă pagină
=> AfiÅŸ
=> Foaier
Bufetul online
=> La bufet...
Provocări
=> Diverse Provocări
=> Concursuri sponsorizate
Lumea scenei
=> Avanscena
===> Bursa artistică
=====> Portofolii
===> Masa scriitorilor
===> Taifas regizoral
===> Clubul actorilor
===> Forumul muzical
===> (I)mobilitate în mişcare
===> Cutia magică
===> (a)Critic(a)
===> Impact vizual
===> Şşoapta
=> Scenotehnica
===> Noutati tehnice
===> Publi-shop
===> Bursa tehnică
===> Date tehnice
===> Regia tehnică şi de culise
===> Lumini
===> Sunet
===> Foto, video şi proiecţii
===> LASER-e
===> LED Matrix & multiscreens
===> Efecte speciale
===> Structuri de scenă şi decoruri
===> Recuzită
===> Butaforie
===> Costume
===> Machiaj şi coafură
===> Producţie şi aprovizionare
===> Protecţia muncii
=> Manageriale ÅŸi administrative
===> Anunţuri …
===> Management ÅŸi organizare
===> Impresariat
===> Resurse umane
===> Marketing
===> Contabilitate, finanţe
===> Gestiune
=> Sindicate şi asociaţii profesionale
===> UNITER
===> USIS
===> FSDC
===> ARTIS
===> CREDIDAM
=> Educaţie
===> Anunţuri ...
===> Wikiscena- discuţii
=> Legislaţie
Blogosfera
=> Redd's Blog
secretariat ArThalia
=> Avizier
=> Sugestii şi sesizări
ArThalia
portal
Calendar evenimente
Septembrie 2010
Lu
Ma
Mi
Jo
Vi
SÃ
Du
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Åžtiri culturale
- aici propuneţi surse -
Presă centrală
Bucuresti
Timisoara
completaţi lista
făcând propuneri
de site-uri
noutati tehnice
- aici propuneţi surse -
stiri diverse
discutii din forumuri
completaţi lista
făcând propuneri
de site-uri
wikiscena
mini-enciclopedia scenei ÅŸi spectacolului
Participaţi la
proiect
!
online recent
Vizitatori: 4
Ascuns: 0
Utilizatori: 0
There aren't any users online.
ultimele mesaje
Electroacustica in aer liber
de către
DJ_CC
[ Sâmbătă.04.09.2010. 20.42.]
Linkuri utile- sonorizare
de către
DJ_CC
[ Sâmbătă.04.09.2010. 20.29.]
Lavalierele ÅŸi ...identificarea personajului.
de către
DJ_CC
[ Sâmbătă.04.09.2010. 20.07.]
Ordonanţa de Urgenţă 58/2010 (...celor cu venituri din activitati independente)
de către
Geri LX
[ Miercuri.01.09.2010. 15.37.]
Noi facilităţi pe forum
de către
Geri LX
[ Luni.30.08.2010. 20.54.]
"NOAPTE BUNA, ROMANIA, ORIUNDE TE-AI AFLA !"
de către
Geri LX
[ Luni.23.08.2010. 22.56.]
OUG nr. 63/30.06.2010 loveste fara mila institutiile culturale