ArThalia
Vineri.10.09.2010. 03.35. *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.
Ai pierdut sau nu ai primit emailul care conţine codul de activare al contului?

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Vă amintesc:

Căutăm moderatori

Pagina principală   Forum   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
collapse

Pagini: [1]   In jos
  Imprimă  
Autor Subiect: Noi facilităţi pe forum  (Citit de 2125 ori)
0 Utilizatori ÅŸi 1 Vizitator pe acest subiect.
Geri LX
administrator
Veteran
*

popularitate: +7/-1
Deconectat Deconectat

« : Duminică.08.06.2008. 15.24. »

Pentru a veni în întâmpinarea membrilor forumului care doresc să ne arate imagini video din spectacole, clipuri muzicale, sau alte imagini, ...am instalat o nouă facilitate...

...astfel că, de acum, putem viziona clipurile postate pe youtube, metacafe, google video (si alte site-uri), direct de pe forum.

Nu trebuie să faceţi nimic în plus, doar puneţi link-ul (url-ul) în mesaj, cum aţi făcut şi până acum.

exemplu: topicul muzica:
Muzica!

Există însă o limitare: pentru a nu suprasolicita browserele, facilitatea nu permite vizualizarea a mai mult de 12 linkuri-video în pagină.
« Ultima modificare: Joi.31.07.2008. 13.34. de către Geri LX » Memorat

Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.
...Chiar şi de convingerile unei majorităţi date de o conjunctură.

Cine nu e de acord cu mine,...nu e obligatoriu împotriva mea!
Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #1 : Luni.14.07.2008. 19.56. »

Am activat calendarul forumului.

Puteţi astfel crea evenimente în calendar care vor avea şi un corespondent (un topic) în forumul "Afiş".
(puteţi astfel evidenţia evenimente, spectacole, etc care vor apare pe prima pagină a forumului, la "evenimente viitoare", cu 7 zile înainte de a se petrece)

Dacă e vorba de un topic (spectacol, eveniment) nou, puteÅ£i crea evenimentul ÅŸi implicit topicul nou, direct din calendar (dând click pe data desfăşurării evenimentului).

Dacă e vorba de un topic existent şi vreţi să adăugaţi un eveniment în calendar, sau să actualizaţi data unui eveniment, după ce postaţi în topicul respectiv, când vizualizaţi mesajele din topic, aveţi un buton...."către calendar" . Acolo setaţi ...numele evenimentului, data evenimentului (titlu topicului şi restul există deja) şi ..salvaţi.

Puteţi crea mai multe evenimente (cu mai multe date) legate de acelaşi subiect folosind pentru fiecare eveniment (dată distinctă) butonul "către calendar", când vizualizaţi topicul respectiv.

Puteţi edita doar evenimentele proprii (create de voi).

Calendarul îl găsiţi de asemeni în bară între butoanele "mesaje personale" şi "membri".
« Ultima modificare: Duminică.20.07.2008. 15.49. de către Geri LX » Memorat

Libertatea de opinie, de exprimare a acesteia, este mai presus de convingerile personale.

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #2 : Joi.31.07.2008. 10.34. »

După cum vedeţi am instalat o interfaţă gen portal ca pagină de intrare pe ArThalia.

Cine nu doreşte să fie întâmpinat de această pagină principală poate accesa forumurile setând apoi din browserul propriu, ca bookmark, sau pagină favorită (Favorites în Internet explorer) url-ul respectiv. Astfel portalul va fi ocolit la o nouă accesare.

Am instalat acest portal pentru a vă oferi o mai bună vizualizare asupra a ceea ce se întâmplă mai important pe forum.

De asemenea există de acum posibilitatea de a publica articole în această pagină principală a portalului.
Pentru aceasta sunteÅ£i invitaÅ£i să scrieÅ£i în subforumul "Prima pagină" articole pe subiecte  care credeÅ£i că merită să fie evidenÅ£iate în mod dosebit (evenimente speciale, ÅŸtiri importante, sau pur ÅŸi simplu articole jurnalistice (sau încercări  Smiley ) urmând ca noi să le direcÅ£ionăm spre prima pagină.

O altă opţiune este aceea că putem adăuga mici butoane/bannere/linkuri spre alte site-uri de interes (ale teatrelor, ale unor fundaţii, companii de spectacol, sindicate, uniuni, etc). Valabil pentru orice site de interes general, public, cultural, sau în tematica forumului dar fără un interes comercial.
(aşteptăm doritori...)
Dacă prin reciprocitate vor adăuga şi ei un link spre arthalia, ar fi şi mai bine.

Sau... într-o altă fereastră, de publicitate, putem face reclamă, cu anumite condiţii negociabile, unor societăţi comerciale cu profil în concordanţă cu tematica forumului.
(aşteptăm doritori...)
« Ultima modificare: Sâmbătă.27.09.2008. 01.31. de către Geri LX » Memorat

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #3 : Sâmbătă.27.09.2008. 01.50. »

Vă anunţ cu bucurie că am reuşit să instalez o nouă facilitate. (o doream mai demult, de aceea sunt bucuros Smiley )

În bara de sus veţi vedea un buton "Gallery".. Ei bine, folosind această funcţie putem crea galerii de imagini (fotografii).
Puteţi propune categorii ...o categorie = un album cu o anumită temă,...un spectacol (de exemplu), sau un artist preferat, sau album personal, sau o selecţie de imagini pentru portofoliul personal, etc.
Pentru operaţiunile care ţin de galerie va trebui să vă descurcaţi în limba engleză...dar dacă aveţi nelămuriri sau nu înţelegeţi ceva...întrebaţi.

La fiecare imagine se poate adăuga o descriere, iar membrii forumului pot comenta imaginea.

Galeria este accesibilă doar membrilor autentificaţi ai forumului.

Pentru a propune o nouă categorie (album), trimiteţi-mi mie sau unui moderator global un mesaj privat şi aceasta va fi creată.
Sau ...poate ar trebui un topic de propuneri de categorii în forumul de sugestii,...hmm vedem ...dacă va fi cazul.

Imaginile nu pot avea mai mult de 800/800 pixeli şi mai mult de 200Kb. Altfel acestea nu pot fi încărcate. Dacă aveţi imagini mai mari, va trebui să le redimensionaţi.

Am o mare rugăminte. Pentru a nu suprasolicita capacitatea de stocare, vă rog ca imaginile uploadate să le păstrăm în tematica forumului. Asta nu înseamnă că nu putem să ne împărtăşim imagini diverse, personale sau nu, dar vă rog să fim selectivi, ...cât mai selectivi.  Smiley

De exemplu ...dacă doriţi să ne arătaţi 101 fotografii cu pisicuţa personală, mai bine folosiţi un site cu profil de album online ...şi ne daţi un link spre acela. Wink

De asemenea, vă rog, nu încărcaţi imagini preluate în număr mare din albume de pe alte site-uri. Mi bine ne daţi un link spre albumele respective.

La orice imagine preluată trebuie precizată şi sursa sau autorul. (Legea copyright-ului.)

Vă mulţumesc.
« Ultima modificare: Sâmbătă.27.09.2008. 16.28. de către Geri LX » Memorat

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #4 : Joi.30.10.2008. 12.00. »

Uff... Smiley
Iată că în sfârşit am reuşit să obţin şi să integrez în portalul forumului un calendar funcţional (legat de calendarul forumului) şi cu lista de evenimente viitoare.

Acum puteţi adăuga evenimente culturale, artisitice sau de altă natură,, cu sau fără corespondent la un topic din secţiunea Afiş... şi astfel ne puteţi ţine la curent cu datele spectacolelor, al festivalurilor, al unor întâlniri, culturale, artistice, sau tehnice, workshopuri, etc., sau al altor evenimente pe care le consideraţi demne de remarcat.

Interfaţa de creare a evenimentelor este destul de intuitivă, (puteţi lega un eveniment de un topic existent- "Către calendar", puteţi crea un eveniment deschizând şi un topic nou- "Adaugă un eveniment", sau puteţi crea un eveniment nelegat de nici un topic),...dar dacă nu vă descurcaţi nu vă sfiiţi să întrebaţi.
Åži să nu vă fie teamă că puteÅ£i greÅŸi...GreÅŸelile pot fi corectate  Smiley.

« Ultima modificare: Joi.30.10.2008. 18.55. de către Geri LX » Memorat

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #5 : Sâmbătă.29.11.2008. 13.30. »

Am instalat ultima versiune a portalului "Simple Portal".
Ca şi consecinţă directă, diferite ferestre pot fi integrate în toate paginile forumului ...şi după cum vedeţi am adăugat câteva.
Puteţi vedea astfel, în orice pagina a forumului sunteţi, minicalendarul cu evenimentele viitoare, topicele în care s-a postat recent, imagini aleatorii din galerie, etc.

Vă încurajez şi vă îndemn încă o dată să folosiţi cu încredere diferitele facilităţi şi funcţii suplimentare ale forumului:

Portalul ...prin scrierea de articole în subforumul "Prima pagină" care vor fi afişate în portal.

Calendarul ....pentru promovarea unor spectacole, a altor evenimente artistice sau de altă natură.

Galeria ...pentru a ne împărtăşi imagini din spectacole, imagini din teatre, sau diferite alte imagini fotografice interesante.

Blogul ...pentru a ţine un jurnal online şi a ne împărtăşi din gândurile voastre.

Funcţia de embed video ...pentru a ne arăta imagini filmate din spectacole, sau alte filmuleţe interesante.

Etc...

Dacă aveţi sugestii sau propuneri vis a vis de aceste modificări, nu ezitaţi şi spuneţi-le. Le aştept în forumul de sugestii.
« Ultima modificare: Sâmbătă.29.11.2008. 14.14. de către Geri LX » Memorat

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #6 : Duminică.14.12.2008. 00.09. »

Nu ştiu dacă aţi observat, dar eu încerc şi voi încerca să adaug tot felul de mici surprize, opţiuni şi facilităţi, atât pe forum cât şi prin acele ferestre ale portalului. Cum e şi acel radio online, sau mai recent ...fulgii.

Vreau să vă amintesc, sau să vă informez dacă nu ştiaţi, că majoritatea acelor ferestre (block-uri) se pot închide (sau mai exact minimza ca bară cu titlu), prin acel butonaş din partea dreaptă-sus a ferestrelor.

Astfel că puteţi închide acele ferestre care nu vă interesează, aceasta uşurând navigarea pe forum.

De exemplu:
 ...fereastra radioului, sau...în dreapta sus este fereastra de control a fulgilor (ninsorii). ÃŽnchizând fereastra, nu vor mai apărea fulgii.

Dacă aveÅ£i propuneri, sugestii ( de exemplu de coduri html care ar merita inserate ca fereastră rezultând o facilitate-opÅ£iune în plus),  sau probleme, nu ezitaÅ£i să le semnalaÅ£i în forumul de sugestii. Eu testez forumul dar nu am de unde să ÅŸtiu exact cum funcÅ£ionează pe calculatore foarte diferite, la rezoluÅ£ii foarte diferite, sau în browsere diferite, deci observaÅ£iile voastre sunt binevenite.
« Ultima modificare: Duminică.14.12.2008. 00.14. de către Geri LX » Memorat

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #7 : Miercuri.25.02.2009. 00.52. »

Pentru uşurarea navigării pe forum am adăugat un index al secţiunilor şi subforumurilor arthaliei.
Indexul este vizibil atât în pagina principală (portal), în partea stângă, cât şi în celelalte pagini, în partea de jos a acestora.

La fel ca şi majoritatea celorlalte ferestre şi acestea pot fi închise-minmizate dacă nu aveţi nevoie, sau nu doriţi, să vedeţi conţinutul.

« Ultima modificare: Miercuri.25.02.2009. 01.00. de către Geri LX » Memorat

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #8 : Luni.09.03.2009. 21.14. »

Pentru cazurile în care sunt membri ai forumului care au probleme de autentificare pe forum şi (evident) doresc să semnaleze acest lucru, ...sau pentru eventualii vizitatori care nu reuşesc să se înregistreze ca membri ai forumului, am adăugat o fereastră de contact în portal.

Membrilor forumului le adresez rugămintea să folsească acel e-mail , doar pentru cazuri speciale cum este cel de mai sus.
 Pentru altele, probleme, sugestii, etc., folosiÅ£i subforumul Sugestii ÅŸi sesizări , sau mesageria privată a forumului.
Vă mulţumesc.

« Ultima modificare: Luni.09.03.2009. 21.32. de către Geri LX » Memorat

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #9 : Duminică.22.03.2009. 22.57. »

Am creat, în cadrul subforumului Prima pagină , după cum puteţi vedea, 4 noi sectiuni.
Astfel că de acum vă îndemn şi vă rog să postaţi acolo ştirile, comunicatele, alte articole (cronici, etc.), ...plus diverse alte subiecte suficient de semnificative încât să credeţi că ar trebui afişate în portalul forumului.

Vă doresc şi vă aştept să ne aduceţi cât mai multe ştiri noi şi subiecte interesante. Smiley
« Ultima modificare: Duminică.22.03.2009. 23.03. de către Geri LX » Memorat

Geri LX
administrator
Veteran
*

Deconectat Deconectat

« Răspunde #10 : Luni.30.08.2010. 20.54. »

Am adaugat in portal (dreapta sus) un butonas prin care puteti promova ArThalia pe Facebook. Dand click pe el va aparea pe wall-ul vostru de pe facebook faptul ca va place arthalia.
 Evident trebuie sa aveti cont pe facebook. Si clikul sa fie de la acelasi IP (calculator) de pe care sunteti conectat la facebook.
Primul click l-am dat eu...trebuia sa vad daca functioneaza. Smiley

De asememenea adaugat in portal (stanga) o fereastra de chat pentru discutii rapide intre membrii online.
Atentie! Mesajele nu sunt private. Sunt publice...vizibile pentru toti membrii. Pentru mesaje private...folositi tot mesageria privata a forumului.

« Ultima modificare: Luni.30.08.2010. 20.57. de către Geri LX » Memorat

Pagini: [1]   In sus
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

* Åžtiri culturale

- aici propuneţi surse -

• Presă centrală
  • Bucuresti
  • Timisoara

• completaÅ£i lista
    făcând propuneri
    de site-uri

* noutati tehnice

- aici propuneţi surse -

• stiri diverse
  • discutii din forumuri

• completaÅ£i lista
    făcând propuneri
    de site-uri

mini-enciclopedia scenei ÅŸi spectacolului

Participaţi la proiect!

* online recent
    • Dot Vizitatori: 8
    • Dot Ascuns: 0
    • Dot Utilizatori: 0

There aren't any users online.

* ultimele mesaje
    Convertor DMX 512 - Rs 232 de către cristake_criss
    [Ieri la 12:46]

Electroacustica in aer liber de către DJ_CC
    [ Sâmbătă.04.09.2010. 20.42.]

Linkuri utile- sonorizare de către DJ_CC
    [ Sâmbătă.04.09.2010. 20.29.]

Lavalierele şi ...identificarea personajului. de către DJ_CC
    [ Sâmbătă.04.09.2010. 20.07.]

Ordonanţa de Urgenţă 58/2010 (...celor cu venituri din activitati independente) de către Geri LX
    [ Miercuri.01.09.2010. 15.37.]

Noi facilităţi pe forum de către Geri LX
    [ Luni.30.08.2010. 20.54.]

"NOAPTE BUNA, ROMANIA, ORIUNDE TE-AI AFLA !" de către Geri LX
    [ Luni.23.08.2010. 22.56.]

OUG nr. 63/30.06.2010 loveste fara mila institutiile culturale de către melindaagnes
    [ Sâmbătă.24.07.2010. 23.20.]

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2007, Simple Machines LLC
    SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
    Traducerea în limba română © 2006-2007 www.smf.ro
    Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!